Thuis

Hasselt • FairTradeGemeente

kaart hasselt

Logo «Hasselt is verkocht»

Ξ H/erkenning
Eerlijke handelsproducten zijn eenvoudig te herkennen door het «Max Havelaar-keurmerk» of het logo van «Oxfam-Fair Trade». En ze zijn relatief makkelijk verkrijgbaar. Maar hoe weet je of een Hasseltse handelaar Fair Trade-producten aanbiedt? Of lokale korte keten-producten van Hasseltse boeren?

Ξ Logowedstrijd
De Stad Hasselt schreef, samen met de trekkersgroep, een logowedstrijd uit. Het ontwerp van Barbara Oyen uit Hasselt kwam als winnaar uit de bus. 14 mei 2006 werd het logo officieel voorgesteld, tijdens de brunch n.a.v. het behalen van de titel "Hasselt Fairtradegemeente". Dit logo zal gebruikt worden om over 'Hasselt FairTradeGemeente' te communiceren en zal worden toegekend aan ontmoetingscentra, organisaties, handelaars, scholen,... in Hasselt, die minstens twee eerlijke handelsproducten en/of lokale korte keten-producten gebruiken of aanbieden.

Het logo zal de consument de mogelijkheid geven handelszaken of inrichtingen te herkennen, waar duurzame producten kunnen geconsumeerd of gekocht kan worden.